Τελευταία τηλεσυνάντηση σχολείων

 

Την Δευτέρα 3/4  πραγματοποιήθηκε η τελευταία τηλεσυνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Από τον βορρά μέχρι τον νότο-εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου μας- ένας τόπος…πολλά πρόσωπα». Η θεματική της τελευταίας συνάντησης ήταν εξέχουσες προσωπικότητες από τον τομέα της κοινωνικής προσφοράς. Το Γυμνάσιο Λ.Τ Έμπωνα παρουσίασε την κ. Ελένη Καρύδη, πρόεδρο του συλλόγου ΕΥΘΥΤΑ  καθώς και το κοινωνικό έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη ομάδα στον τομέα της οδικής ασφάλειας και ενημέρωσης και το Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, τον Δημήτρη Αντωνίου ,ακτιβιστή που δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της οδικής ασφάλειας και ενημέρωσης.

Ο άδικος και πρόωρος θάνατος ενός νέου παιδιού που περπατούσε αμέριμνα στο πεζοδρόμιο για να καταλήξει, χωρίς να φταίει, θύμα των τροχών - εξ αιτίας ενός οδηγού που βρισκόταν στο τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ - στάθηκε η αιτία για το ξεκίνημα μιας πρωτοβουλίας που, με επίκεντρο τη Ρόδο, προσπαθεί τα τελευταία 19 χρόνια να βάλει το δικό της λιθαράκι σε αυτό που λέμε οδική ασφάλεια. Ο λόγος για την ΕΥΘΥΤΑ- Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου. Δύο χρόνια  μετά την τραγική και άδικη απώλεια του Δημήτρη, η μητέρα του, κ. Καρύδη Ελένη, ίδρυσε την ΕΥΘΥΤΑ.

Οι μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου του Έμπωνα παρουσίασαν το έργο της ΕΥΘΥΤΑ και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της κ. Καρύδη και των εθελοντών της ΕΥΘΥΤΑ  στο Γυμνάσιο Έμπωνα καθώς και υλικό από την δράση που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο χωρίο του Έμπωνα ,όπου  σε συνεργασία με την ΕΥΘΥΤΑ οι μαθητές ενημέρωσαν τους κατοίκους του χωριού για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια  αλκοόλ και τους μοίρασαν αλκοτέστ.

Στην ίδια θεματική παρουσίασε το Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης τον Δημήτρη Αντωνίου, ακτιβιστή και συγγραφέα, θύμα ενός  τροχαίου ατυχήματος που του άλλαξε τη ζωή. Μετά από αυτό και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα φυσικής ο Δημήτρης Αντωνίου ,δραστηριοποιήθηκε  ιδιαίτερα σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και εκπαίδευσης. Με τον βιωματικό του λόγο και με το τελευταίο του κόμικς «Λέμε ΟΧΙ στην οδική Ανασφάλεια» επισκέπτεται σχολεία και συζητάει  με τους μαθητές. Ένα ατύχημα που μπορεί να του άλλαξε τη ζωή, αλλά δεν το άφησε να του στερήσει την όρεξη να ζήσει.

Οι μαθητές/τριες επέλεξαν αυτές τις προσωπικότητες από το χώρο της κοινωνικής προσφοράς ,στέλνοντας με το δικό τους τρόπο το μήνυμα για κοινωνική αλληλεγγύη.

Τέλος, το 1ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου στην τελευταία συνάντηση  παρουσίασε φωτογραφικό υλικό και power point από την εκδήλωση με τη Ματθίλδη Μαγγίρα που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο με την συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Μαρκόπουλου και του Γυμνασίου του Έμπωνα. Oι μαθητές μίλησαν για την εμπειρία τους και για την όμορφη επαφή που είχαν με την ηθοποιό αλλά και με τους μαθητές του Γυμνασίου Έμπωνα.

Έκαναν και μια δεύτερη παρουσίαση για τον αθλητή  Ηλία Κυριακίδη,τον οποίο οι μαθητές/τριες είχαν συναντήσει από κοντά στον χώρο της ΑΕΚ την Πέμπτη 2-3 2023 αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στην προηγούμενη τηλεσυνάντηση που σχετίζονταν με τη θεματική του αθλητισμού. Μας παρουσίασαν την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του 1ου γυμνασίου Μαρκοπούλου στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, κατά την οποία ο υπεύθυνος του κέντρου, κ. Κυριακίδης, υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους ξενάγησε στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαν τα αποδυτήρια της ομάδας και τον χώρο του γυμναστηρίου όπου ενημερώθηκαν για τα στάδια της προπόνησης των αθλητών. Ακολούθησε συζήτηση με παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και τον προπονητή των Ακαδημιών. Οι αθλητές απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Τέλος, επισκέφθηκαν τον αγωνιστικό χώρο, συμμετείχαν σε προπόνηση και έπαιξαν ποδόσφαιρο στο γήπεδο της ομάδας. Η επίσκεψη αυτή ήταν μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν πώς προπονείται μία από τις μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου της χώρας μας. Αυτήν την εμπειρία  μετέδωσαν διαδικτυακά στους συμμαθητές τους από τα συνεργαζόμενα  σχολεία που παρακολουθούσαν διαδικτυακά.


Κάπου εδώ ολοκληρώνονται οι τηλεσυναντήσεις μας!

Ήταν ένα όμορφο και εποικοδομητικό ταξίδι για όλους τους/τις συμμετέχοντες !

Εις το  επανιδείν!






 

 











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εναρκτήρια συνάντηση !

2η συνάντηση: παρουσίαση προσωπικότων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού!