4η συνάντηση σχολείων:παρουσιάση προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού.


Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη διαδικτυακή συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο δίκτυο σχολείων "Από το Βορρά μέχρι το Νότο-εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου μας- Ένας τόπος ...πολλά πρόσωπα".
Τα σχολεία που έκαναν παρουσίαση στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν το Γυμνάσιο Λ.Τ Έμπωνα Ρόδου και το δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Το σχολείο του Έμπωνα παρουσίασε έναν Παραολυμπιονίκη του στίβου, τον πρωταθλητή Μιχαήλ Σείτη και το σχολείο της Θεσσαλονίκης τον χρυσό Ολυμπιονίκη του παρκούρ Δημήτρη Κυρσανίδη.
Ο Μιχαήλ Σείτης γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1987 και είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, παραολυμπιονίκης στίβου.
Μεταξύ πολλών άλλων, είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 400μ, καθώς και κάτοχος χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Το 2017 βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).
Ο Δημήτρης Κυρσανίδης αναδείχθηκε πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο παρκούρ, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο.
Τα παιδιά μέσω των παρουσιάσεων έμαθαν για τη ζωή, τους αγώνες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι δύο αθλητές μέχρι την πραγματοποίηση των στόχων τους.
"Το μήνυμα" που έλαβαν οι μαθητές/τριες μετά την διαδικτυακή τους συνάντηση είναι πως "ποτέ δεν τα παρατάμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να υλοποιήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας".















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εναρκτήρια συνάντηση !

Τελευταία τηλεσυνάντηση σχολείων

2η συνάντηση: παρουσίαση προσωπικότων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού!