5η τηλεσυνάντηση : παρουσίαση προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού.

 

Την Τετάρτη 8/03/23 πραγματοποιήθηκε η 5η τηλεσυνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα « Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο-Εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου μας-Ένας τόπος… πολλά πρόσωπα». Η θεματική σε αυτήν την συνάντηση αφορούσε εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού.

Το ΕΕΕΕΚ Ξάνθης παρουσίασε τον παγκόσμιο πρωταθλητή των Special Olympics στο badminton, Ιάσονα Παπαδόπουλο  και το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών φιλοξένησε την ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο,  Έλλη Μυστακίδου.

Οι μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης μας παρουσίασαν την πορεία του Ιάσονα Παπαδόπουλου, ενός νεαρού φοιτητή με καταγωγή από την Ξάνθη ,ο οποίος αναδείχθηκε  χρυσός ολυμπιονίκης στο badminton, στους παραολυμπιακούς αγώνες στο Άμπου Ντάμπι.

Το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών φιλοξένησε  την ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο  Έλλη Μυστακίδου, η οποία μίλησε στους μαθητές/τριες για την μακροχρόνια πορεία της στο  τάε κβον ντο καθώς και για την συμμετοχή της στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004,όπου αναδείχθηκε ασημένια Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των +67 κιλών . Πέτυχε έτσι  να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο τάε Κβον Ντο.

Οι μαθητές/τριες μέσα από την παρουσίαση του έργου των δυο αθλητών αντιλήφθηκαν ότι χρειάζεται προσπάθεια για να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας. Δεν πρέπει να τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία που συναντάμε . Άλλωστε όπως αναφέρει η αρχαία ρήση του φιλοσόφου Επίμαρχου « τα αγαθά κόποις κτώνται».










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εναρκτήρια συνάντηση !

Τελευταία τηλεσυνάντηση σχολείων

2η συνάντηση: παρουσίαση προσωπικότων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού!