Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Έμπωνα στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου

 

Την Τετάρτη 15/2 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Έμπωνα συνάντησαν δια ζώσης τους μαθητές/τριες του 1ου Γυμνάσιου Μαρκόπουλου στο πλαίσιο της εκδρομής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου  Μαρκόπουλου ξενάγησαν τους συμμαθητές τους από τον Έμπωνα  στο σχολείο τους και τους κέρασαν εδέσματα ,δωρεά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Στη συνέχεια τους περίμενε μια έκπληξη στο πνευματικό κέντρο ,δίπλα από το σχολείο ,όπου τους περίμενε η ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα . Μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που είχε προετοιμαστεί από μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα παιδιά συμμετείχαν σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Η διάσημη ηθοποιός μίλησε στα παιδιά για τη δύναμη του θεάτρου, και απαντώντας στις ερωτήσεις των μαθητών μας, αναφέρθηκε  στο επάγγελμα του ηθοποιού ,τις δυσκολίες που έχει καθώς και τα προσόντα και τις απαραίτητες σπουδές που χρειάζεται κάποιος για να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα. Έπειτα ακολούθησαν δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, μέσα από τις οποίες οι μαθητές/τριες έγιναν για λίγο ηθοποιοί, υποδυόμενοι διάφορους ρόλους.

Η συνάντηση των δυο σχολείων έκλεισε με ανταλλαγή δώρων και ευχών. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ματθίλδη Μαγγίρα για την παρουσίαση της και τις όμορφες στιγμές που χάρισε στους μαθητές μας!











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εναρκτήρια συνάντηση !

Τελευταία τηλεσυνάντηση σχολείων

2η συνάντηση: παρουσίαση προσωπικότων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού!