3η συνάντηση των σχολείων:παρουσίαση προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού!




 

Από το Βορρά μέχρι το Νότο-  εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου μας - Ένας τόπος …πολλά πρόσωπα» .

 Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τρίτη διαδικτυακή συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν  στο δίκτυο σχολείων «Από το Βορρά μέχρι το Νότο- Ένας τόπος …πολλά πρόσωπα».

 Οι παρουσιάσεις των σχολείων κινήθηκαν και αυτή τη φορά στο χώρο  της τέχνης και του πολιτισμού.

Σε αυτή τη συνάντηση παρουσίασαν εξέχουσες προσωπικότητες του τόπους τους,οι μαθητές/τριες  του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, του 1ου  Γυμνασίου Μαρκόπουλου και του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης.

Οι μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών  είχαν καλεσμένο στο σχολείο ,τον πρώην καθηγητή τους και συγγραφέα κ. Παναγιώτη Χατζημωϋσιάδη, ο οποίος  παρουσίασε την πορεία και το συγγραφικό του έργο ,απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών.  Μοιράστηκε με τους μαθητές/ τριες στιγμές από το έργο του ως συγγραφέας,καθώς μέσα από την κουβέντα μαζί του, οι μαθητές/τριες μας ένιωσαν τη χαρά της συνεργασίας και ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου, της ανάγνωσης και της γραφής.

Το ΕΕΕΕΚ  Ξάνθης συγκίνησε με την παρουσίαση του  συντοπίτη τους Μάνου Χατζηδάκη. Παρουσίασαν στιγμές από το έργο και τη ζωή του Μ.Χατζηδάκη και μας ξενάγησαν διαδικτυακά στο σπίτι του στη Ξάνθη όπου μεγάλωσε ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

Το 1ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου παρουσίασε τον καταξιωμένο εικαστικό καλλιτέχνη Γιώργο Ζογγολόπουλο, γνωστό για το έργο του "Ομπρέλες" στη παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και για το γλυπτό «χορός του Ζαλόγγου» στο Ζάλογγο.

Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Έμπωνα Ρόδου παρακολούθησαν διαδικτυακά τη συνάντηση, μολονότι τα σχολεία στο νησί ήταν κλειστά, λόγω κακοκαιρίας.

Αφορμές για όμορφες δράσεις σαν αυτήν-τροφή για σκέψη, βρίσκονται πάντοτε κάπου εκεί, ανάμεσα στις τάξεις και τις καρδιές μας και αποτελούν πάντοτε ένα κομμάτι του εκπαιδευτικού λειτουργήματος μας.

Αρκεί να τις αδράξουμε.

Συγχαρητήρια σε όλους/ες!










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εναρκτήρια συνάντηση !

Τελευταία τηλεσυνάντηση σχολείων

2η συνάντηση: παρουσίαση προσωπικότων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού!